Glas Art Galerie

WoonTeVree Glas Art Galerie heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in kunst(sier)voorwerpen van glas en bijzondere woon- en tuindecoratie artikelen. Wij bieden u dan ook een zeer uitgebreid assortiment van kunst(sier)voorwerpen aan.

We importeren onze kunstvoorwerpen uit onder andere Noorwegen, Zweden, Oekraïne Tsjechië, Litouwen, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Italië

Bekijk onze webshop

Benth Owesen

In een van de winkels in Oppdal Noorwegen, zagen we prachtige keramische en glazen kunstvoorwerpen (glassfusing). In de folders van Oppdal lazen we dat de kunstenaar van deze kunstvoorwerpen zijn atelier heeft in Oppdal. We zijn de volgende dag naar het atelier gegaan en hebben kennis gemaakt met de kunstenaar Benth Owesen. Benth ontwikkelt zich noch steeds en maakt vele verschillende voorwerpen. Hij is in Noorwegen een bekende kunstenaar en nog steeds actief bezig.

Andriy Petrovskiy

In de Oekraïne hebben we de werkplek van de bekende kunstenaar Andriy Petrovskiy bezocht. Hij is naast kunstenaar ook leraar aan de Kunst Academie in Lviv. Andriy maakt ongeveer 80 kunstvoorwerpen per jaar en hij verkoopt zijn werk in galeries in Lviv en Kiev. Hij behoort bij de 200 bekendste kunstenaar van de Oekraïne.

Germano Padoan

WoonTeVree verkoopt kunstvoorwerpen van kristal van de bekende Zweedse glasfabriek Gränna Glasbruk AB.

De glasfabriek is in 1821 opgericht en vervaardigd uitsluitend kristal.

Germano Padoan geboren in 1933 heeft het glasblazen op 8 jarige leeftijd bij zijn grootvader geleerd op het eiland Murano (Italië). Zijn vader stuurde hem naar bekende glaskunstenaars om zijn glastechnieken te verbeteren en uit te breiden.

Door de Murano technieken te koppelen aan het traditionele Scandinavisch design, bracht Germano Padoan tot op heden een geheel eigen design tot leven. Naast het produceren van zijn kunstwerken, is hij ook leermeester. Hij leidt diverse glasblazers uit geheel Europa op, die de geleerde technieken en vooral het efficiënt werken met glas weer aan een volgende generatie doorgeven.

Helaas is de glasfabriek in 2015 gesloten wegens gebrek aan een opvolger.

Glasfabriek in Tsjechië

De glasfabriek in Tsjechië is een van de weinige glasfabrieken die werken met gekleurd kristal. Tsjechië is vooral bekend om zijn glazen e.d. maar in deze glasfabriek maken ze prachtige vazen, bloemen, dieren en decoratieve kunstvoorwerpen. Er wordt gewerkt in groepen van 3 glasblazers, die we uiteraard ook aan het werk hebben gezien.

Remigijus Kriukas

De glasstudio in Litouwen is in 2000 opgericht door de beroemde artiest Remigijus Kriukas.

Glas remis maakt decoratieve objecten van glas in verschillende maten, vormen en een origineel design. Tevens maken ze zakelijk glas, prijzen en cadeaus voor verschillende gelegenheden. Al het originele design is gemaakt door Remigijus Kriukas en Indrê Stulgatê-Kriukienê..De glasobjecten zijn exclusief handgemaakt. De glasblazers streven naar kwaliteit en er wordt eerste klas materiaal gebuikt. De grootste schat zijn de hoog geschoolde en ervaren glasblazers.